Soiltech Solutions
NL EN EN

Investeren in kennis & kwaliteit

Koploper

Soiltech is met Fytaforceᵀᴹ koploper en marktleider in de biofertilisermarkt in Nederland. Het bedrijf investeert doorlopend in kennis en productontwikkeling;  momenteel wordt er fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van zowel nieuwe als huidige microbiële producten.

Kwaliteit & innovatie 

Waar telers en kwekers  jaren geleden nog zelf compostthee op hun kwekerij moesten brouwen, is het product inmiddels beschikbaar in een kant-en-klare variant: Fytaforceᵀᴹ biofertiliser. De grootste voordelen hiervan zijn de consistente kwaliteit, het gebruiksgemak en de razendsnelle levertijden. Afgelopen jaren zijn er verschillende varianten ontwikkeld, waarbij de micro-organismen die van nature aanwezig zijn in de biofertiliser beter zijn afgestemd op de toepassingswijze (blad vs bodem). 

Fytaforceᵀᴹ wordt geproduceerd volgens ISO 22000 normering. Soiltech levert hiermee als enige in Nederland (en voor zover bekend in de wereld) een voedselveilige biofertiliser voor gebruik in de agrarische sector.

Kennis

Fytaforceᵀᴹ biofertilisers bestaan  uit een zeer breed consortium aan nuttige micro-organismen. Deze diversiteit  is essentieel voor de werking en wordt daarom voortdurend geanalyseerd en geborgd. Soiltech gebruikt hiervoor naast klassieke microscopische- en uitplaatmethodieken ook moderne, geavanceerde methodieken, zoals qPCR en metagenomic sequencing (analyses op basis van DNA). De afgelopen jaren hebben we hierdoor een uitgebreide kennis en expertise op het gebied van biofertilisers opgebouwd.

Productontwikkeling

Onze uitgebreide kennis vormt de basis voor het continue verbeteren en optimaliseren van onze bestaande biofertilisers en productontwikkeling. Nieuwe  producten en productieprocessen worden ‘in-house’ ontwikkeld en getest.

Binnen ons R&D-team lopen vaak meerdere onderzoeksprojecten naast elkaar, waarvoor soms gebruik gemaakt wordt van innovatie stimuleringsregelingen. Het project ‘Verlengen houdbaarheid biofertilisers’ is mede mogelijk gemaakt door financiering van de provincie en het rijk (www.stimulus.nl/mit-zuid/).

 

Veldtesten 

De werking van onze producten wordt voortdurend getest . Onze  Fytaforce® biofertiliser,  NTS-producten en nieuwe producten worden daarnaast (regelmatig) aan veldproeven onderworpen. 

Hieronder kunt u de test resultaten inzien en downloaden:

Shuttle proof

Beta-Sugar+

Samenwerking

Het R&D-team van Soiltech bestaat inmiddels uit acht mensen. Zij werken samen met verschillende bedrijven en universiteiten (waaronder Wageningen Universiteit & Research centre) aan het ontwikkelprogramma. 

Daarnaast neemt Soiltech deel aan verschillende praktijknetwerken en initiatieven waaronder het Praktijknetwerk duurzame aanpak van ziekten en plagen en Stichting Veldleeuwerik

Toekomst

De komende jaren wilt Soiltech een aantal nieuwe producten op de markt brengen, waarmee de landbouw een forse stap zal maken op het gebied van duurzaamheid. Ook om dit mogelijk te maken wordt er momenteel fors geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe en de huidige microbiële producten. 

Vragen & informatie

Vragen over specifieke ervaringen met onze producten? Stuur ons een email.