Soiltech Solutions
NL EN EN

Bemesting is maatwerk

Op basis van onze bodemanalyses kunt u een uitgebreid en begrijpelijk bemestingsadvies ontvangen. Er wordt per perceel omschreven welke mineralen en biologie aangebracht moeten worden en in welke hoeveelheid, zodat u de balans in uw bodem kunt herstellen en de biologie kunt optimaliseren voor uw specifieke teelt. Ons advies geeft onder andere het organische stofgehalte en de pH in uw bodem weer, alsmede de onderlinge relatie tussen hoofd- en spoorelementen.


Een bemestingsplan kan verschillende compostsoorten of mengsels daarvan bevatten. Aanvullend kunnen verschillende mineralen door de compostsoorten worden gemengd, afhankelijk van de behoefte van de grond en het gewas. Dit is maatwerk en wordt voor ieder perceel opnieuw bepaald. Behalve compostvarianten kan er ook worden geadviseerd over het gebruik van meststoffen.

 

Vanuit het principe dat de kracht van uw gewas vooral uit de natuur zelf kan komen, worden er, indien nodig, meststoffen op natuurlijke basis geadviseerd. Ervaring leert dat deze meststoffen het gebruik van chemie op termijn drastisch verminderen. Uw gewas heeft structureel minder last van ziekten en plagen, is vitaler, heeft een beter wortelgestel en glanst meer. In geval van eetbare gewassen zal zowel de houdbaarheid als de smaak verbeteren. Voor advies over bijsturing tijdens de teelt kunt u ook terecht bij Soiltech.

 

Kort gezegd kunt u tijdens het hele traject worden begeleid. Neem voor een overzichtelijk bemestingsadvies contact op met één van onze adviseurs.

 

Hulp nodig bij het berekenen van meststoffen giften? Hier vindt u het overzicht met omrekenfactoren t.b.v. meststoffen giften.